Marleen Wieffer-Platvoet

img

Marleen Wieffer-Platvoet

Master Bekkenfysiotherapeut

Ik ben Marleen Wieffer-Platvoet, geboren in 1987. Ik woon samen met mijn man en zoontje in Borne.
In 2008 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Tijdens deze opleiding werd mijn interesse voor de bekkenfysiotherapie al gewekt. In 2009 ben ik gestart met de opleiding tot NVFB-ZwangerFit®-docent. Het begeleiden van zwangere vrouwen is een passie maar toch wilde ik meer en startte ik in 2010 met de masteropleiding bekkenfysiotherapie. Inmiddels is mijn interesse veel breder dan alleen de zwangerschap en bevalling maar ik koos dit onderwerp uiteindelijk wel voor mijn afstudeeropdracht. In juni 2013 heb ik mijn diploma behaald en sinds 1 juli 2014 ben ik werkzaam bij BekkenfysiotherapieTwente.

Twee jaar later heb ik de opleiding kinderbekkenfysiotherapie afgerond waardoor ik sinds 2016 ook kinderen met bekkenbodemproblematiek begeleid. Hier werk ik samen met kinderartsen, verpleegkundig specialist en urotherapeuten binnen de plas- en poeppoli van het MST.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik ook betrokken geweest in verschillende werkgroepen van onze beroepsvereniging de NVFB, zo ben ik medeontwikkelaar van het postpartum consult. Een consult waarin we vanaf 6 weken na de bevalling de fysieke gesteldheid van de vrouw in kaart brengen. Iets wat ik iedere pas bevallen vrouw gun.

Ook ben ik als extern docent werkzaam voor de opleiding bekkenfysiotherapie, SOMT in Amersfoort en zit ik in het bestuur van het Consortium Bekkencentra Nederland, een samenwerkingsverband van gespecialiseerde bekkenfysiotherapiepraktijken in Nederland. Voor Mom in Balance Twente verzorg ik voorlichtingsavonden en ben ik aanspreekpunt voor de zwangere en pas bevallen dames.

Ik werk op de locaties GC Veldpoort en GC de Poort van Borne.

Share our website